Google Flights și funcționalitățile sale

Google nu mai este demult doar un motor de căutare. Un argument (din foarte multe posibile) în favoarea acestei afirmații îl reprezintă Google Flights – un serviciu online de rezervare de zboruri, dezvoltat în ultimii 5 ani, cu un algoritm de căutare din ce în ce mai complex și mai puternic de la o versiune la alta..

google flights

google flights

După cum puteți observa interfața este simplă, intuitivă și foarte curată, dar ceea ce veți observa imediat ce începeți să o folosiți este viteza uimitoare cu care vă sunt afișate datele (nu vom mai vedea mesaje de genul: „Vă rugăm așteptați …. căutăm prin sute de zboruri”).

Schimbarea datelor calendaristice ale călătoriei (posibilă și prin utilizarea săgeților stânga-dreapta) conduce la afișarea instantanee a noilor opțiuni de zbor.

 

google flights

google flights

Imediat ce am introdus data de plecare (și după caz de retur) precum și aeroporturile, ne va fi afișată o lista de 10 -20 posibile variante de zbor (care poate fi completată dacă dorim cu alte câteva zeci de variante – mai scumpe sau cu durată mai mare).

 

 

 

 

 

Important este faptul că observăm cea mai ieftină variantă imediat (1) – marcată prin culoarea verde a textului (164 USD).

O altă funcționalitae o reprezintă posibilitatea de a salva această rută și intenția de calătorie și de a indica sistemului să ne comunice prin email modificările de prețuri care apar și sfaturi de călătorie (3).

google flights

google flights

 

Ceea ce îmi place cel mai mult însă este propunerea pe care sistemul o face o face (2) în secțiunea de sfaturi și în care mă informează că, dacă voi pleca de pe Brussels South Charleroi Airport voi economisi 109 USD, costul călătoriei mele reducându-se la 56 USD.

 

 

Dacă voi continua aceeptând acest sfat îmi vor fi afișate noile posibilități de zbor, dar, în același timp, voi primi un nou sfatȘ dacă aleg să mă întorc cu o zi mai devreme (pe 27 noiembrie în loc de 28) voi mai economisi 17 euro costul călătorei mele ajungănd la 39 USD (de la 164 USD initial).

google flights

google flights

După ce am decis datele, aeroporturile și variantele de zbor putem alege și agenția prin intermediul căreia putem rezerva / achiziționa biletele.

Mai mult apăsând pe butonul „Explorați destinații” (de pe harta din partea dreapta-sus a ecranului) putem trece imediat la căutarea și selecția unui hotel pentru cazare.

Cât va mai dura oare până vom face rezervările și plățile direct din aplicațiile Google?

Nu uitați nici de aplicația de mobil Google Trips (în cazul în care planificați un concediu sau un city break).

Dacă ți-a plăcut acest articol abonează-te pentru a primi periodic informații utile pentru business-ul tău.

TOP